dinsdag 17 april 2012

Inspiratie voor je Facebook Timeline

Creatieve profiel- en omslagfoto’s
Zakelijke Facebook pagina’s zijn sinds 30 maart jl.  automatisch overgezet op de nieuwe Timeline. Voor persoonlijke profielen is dit nog niet verplicht en wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk. Dit terwijl ze toch al sinds oktober 2011 bezig zijn met de uitrol ervan. 

Met de Timeline kan je als Facebooker bijvoorbeeld levensgebeurtenissen delen, uit de tijd toen er nog geen Facebook bestond. De Timeline biedt ook opties om bepaalde foto's en berichten meer onder de aandacht te brengen. Veel Facebookers zijn al overgestapt, maar ik zie er ook nog een aantal die maar geen afstand kunnen doen van hun oude profiel. Een ding is zeker, vroeg of laat moet je om… Als je alvast wil over stappen op het nieuwe uiterlijk, dan heb je na het activeren zeven dagen de tijd om de boel te controleren en aan te passen. Zo kun je de zichtbaarheid van je oude berichten aanpassen en eventueel foto's, die nu ineens wel zichtbaar zijn voor je baas, verwijderen.

Veel Facebookers zijn druk bezig geweest met het maken van een mooie omslagfoto. Ik heb hieronder een aantal originele voorbeelden geplaatst ter inspiratie.

O ja, ook de afmetingen zijn veranderd:

Profielfoto moet 180 X180 pixels zijn maar wordt in 125 X 125 getoond.
Omslagfoto moet 851 X 315 pixels zijn.

Veel knutselplezier ;)






7 opmerkingen:

  1. Olaf de Roos17/4/12 6:29 p.m.

    Mooi en duidelijk verhaal Pieter!

    Groeten,

    Olaf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Olaf, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad!

    Succes met de nieuwe Timeline.

    Groet,

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk artikel Pieter, ben zelf erg blij met mijn nieuwe omslagfoto, beetje anders dan standaard, met een knipoog ;-) https://www.facebook.com/Bijzonderhuwelijk

    groet Marielle

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Marielle,

    Wat een goede foto! Ik snap dat je hier erg blij mee bent ;) Het straalt veel plezier en geluk uit, iets dat mensen proberen te vinden op de "mooiste dag van hun leven". Mogen wij jou als voorbeeld gebruiken bij presentaties en workshops?

    Groet,

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe maak je zo'n mooie omslag en profielfoto als in het artikel?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Anoniem,

    Gebruik een grotere omslagfoto, en snijd van te voren je profielfoto eruit. Op deze manier loopt de profielfoto mooi over in de omslagfoto. Ben je zelf niet zo goed met programma's Photoshop o.i.d. vraag dan of iemand je hierbij kan helpen.

    Of lees dit artikel van Anne Raaymakers:

    http://www.anneraaymakers.nl/2013/08/08/in-een-handomdraai-een-omslagfoto-ontwerpen-voor-je-facebook-fanpage/

    BeantwoordenVerwijderen