vrijdag 6 april 2012

Tussen de bomen het bos weer terugvinden


Zoekmachine optimalisatie LinkedIn Groepen


Het gros van de LinkedIn leden heeft zich wel ingeschreven in een of meerdere groepen. Momenteel zijn er meer dan 1,2 miljoen groepen. Hoe vind ik de meest geschikte groepen voor mezelf? Zijn de groepen waar ik nu lid van ben wel de juiste voor mij? Soms verschilt de beschrijving van een groep van de onderwerpen die er daadwerkelijk worden besproken, hoe kan ik dit makkelijk controleren? Dat zijn een aantal vragen die wij tijdens onze LinkedIn cursussen regelmatig krijgen.

LinkedIn heeft deze week een aantal verbeteringen doorgevoerd in de zoekmachine voor LinkedIn Groepen. Waar voorheen alleen gezocht werd in de titel en de omschrijving van de groep, wordt nu ook gezocht in de conversaties die plaatvinden in de verschillende groepen. Zo kun je nu dus ook groepen vinden waarin voor jouw interessante onderwerpen worden besproken, maar waarvan de titel en/of omschrijving anders doet vermoeden.

Tevens worden in de zoekresultaten je connecties getoond zodat eenvoudig te zien is welke mensen in jouw netwerk deelnemen aan voor jou mogelijk interessante groepen.



















Ook de filtering opties zijn verbeterd. Zo kun je nu ook filteren op netwerk, categorie en  taal.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten