dinsdag 16 oktober 2012

“Ik vind die foto leuk, maar er gebeurt niets…”


Voorkom het verspreiden van spam!


Facebook is een mooi platform om alles wat je interessant (en leuk) vindt te delen. Maar nieuwsgierigheid is ons niet vreemd en verschillende (slimme) gebruikers maken hier maar al te graag misbruik van.

Ken je bijvoorbeeld de foto’s met onderschrift; “Like this picture, share or comment and see what happens”? In hoopvolle verwachting dat er iets magisch gaat gebeuren, volgen duizenden Facebookers de instructies… Hieronder een voorbeeld.

















Er cirkelen veel vergelijkbare varianten rond op Facebook, die allemaal om dezelfde instructie vragen, in de hoop op een “magische truc”. Maar dit is natuurlijk onzin. ER GEBEURT NAMELIJK HELEMAAL NIETS. Een dergelijke “truc” bestaat dus niet! De ‘posters’ van dergelijke foto’s met magie doen dit natuurlijk om aandacht op zichzelf of op hun pagina te vestigen. Het is dus niet alleen zinloos om zo’n foto te “liken”, laat staan erop te reageren, maar je staat ook een beetje voor paal om dit soort spam met je vrienden te delen.

Ik raad je dus aan niet te reageren op dit soort berichten. Zeker als je nagaat dat dit spam op de prikborden van je vrienden veroorzaakt. 

Alvast bedankt voor het opruimen van mijn prikbord ;)  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten