woensdag 13 maart 2013

Facebook-blauw past bij jou!

Facebook is Facebook, geen kleurboek


Door: Frank Mulder


Geloof mij, Facebook-blauw past bij jou! Waarom? Simpelweg omdat blauw de enige kleur is van Facebook, er bestaat geen roze, zwarte, rode, gele of pimpelpaarse met witte stippen Facebook.

Al enige tijd gaan er bericht rond dat vrienden hun Facebook in een andere kleur hebben gezet, bij voorbeeld in het zwart:



Zoals in het begin aangegeven is het onmogelijk om je Facebook via een app in een andere kleur te tonen. Waarom wordt deze app dat aangeboden vraag je je dan af. Het antwoord is simpel; er zijn mensen die er geld mee verdienen.

Na het installeren van de app wordt je gevraagd een online enquête in te vullen om zo de nieuwe kleur te activeren. Uiteraard wil je de nieuwe kleur zien, dus invullen die enquête. Doordat jij de enquête invult ontvangt de ontwikkelaar van de app een commissie, een ingevulde enquête bevat informatie en informatie is geld waard.

Maar helaas, na het invullen van de enquête wordt de nieuwe kleur nog niet getoond, je hebt namelijk nog niet genoeg gedaan om dat app te activeren. Er wordt je gevraagd nog een enquête in te vullen...enz. enz. Uiteindelijk heb je een aantal enquêtes ingevuld en nog steeds geen andere kleur.

Naast de verspilde tijd hebben sommige enquêtes ook om persoonlijke informatie gevraagd, ik hoop niet dat je die hebt ingevoerd.... informatie is geld waard, jouw informatie waarschijnlijk ook.

Wat te doen als je de app toch geïnstalleerd hebt? 


Verwijderen uit je Facebook app's; klik op het kopje APP in de linker kolom van de Facebook-pagina. Er zal een lijst verschijnen met de apps die je geïnstalleerd hebt. Klik op het potloodje voor de app die je moet verwijderen en selecteer App verwijderen in het menu dat verschijnt. Verwijder tevens de status update die de app mogelijk op je timeline heeft geplaatst.

Voor de zekerheid raad ik je aan om je computer  eens goed en volledig te scannen met een antivirus scanner. je kunt dit ook met een online scanner doen van een andere leverancier dan die van je geinstalleerde antivirus programma, een second-opinion scan als het ware.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten